Vyznáte se v typech přírodních kamenů?

Přírodní kameny se používají po staletí v interiérech domů i komerčních prostor pro svou krásu, odolnost a všestrannost. Vznikají během milionů let geologických procesů a nabízejí širokou škálu barev, textur a vzorů. Zde jsou nejčastěji používané typy přírodních kamenů v interiérech domů a komerčních prostor.

1. Mramor je populární přírodní kámen, který vyzařuje luxus a eleganci. Jedná se o metamorfovanou horninu, která vzniká z vápence a je známá svým krásným proužkováním a zbarvením. Lze ho použít jako podlahovou krytinu, pracovní desku, obklad stěn a dekorativní prvky jako jsou krbu a sloupy.

2. Granit je odolný a silný přírodní kámen, který je ideální pro kuchyňské pracovní desky, barové stolky a další vysokofrekvenční oblasti. Jedná se o vyvřelou horninu, která vzniká z tuhnoucí magmy a má širokou škálu barev a textur. Díky své pevnosti a odolnosti se také používá pro venkovní aplikace jako jsou obklady a dlažby.

3. Travertin je druh vápence, který je populární pro svůj přirozený, pozemský vzhled. Vzniká z vod bohatých na minerály, které proudí přes kámen a je často používán jako podlahová krytina, obklad stěn a sprchové zástěny.

4. Pískovec je usazená hornina, která vzniká z písečných zrn, které byly stlačeny a zoceleny spolu. Často se používá jako podlahová krytina, obklad stěn a venkovní dlažba díky své odolnosti a všestrannosti.

5. Břidlice je metamorfovaná hornina, která vzniká z jílu a břidlice. Proslavila se svou strukturou a bohatým zbarvením, což ji činí perfektní pro použití jako podlahová krytina, obklad stěn a střešní krytinu.

Přírodní kameny jsou skvělým způsobem, jak do vašich interiérů přidat špetku elegance a luxusu. Bez ohledu na to, zda si vyberete mramor, granit, travertin, pískovec nebo břidlici, tyto přírodní kameny nabízejí odolnost, pružnost a nadčasovou krásu.

Next
Next

Jaké jsou výhody keramiky v interiérech?